Güzel Bir Makarna Yapmanın Püf Noktaları

Makarna hem uygun oluşu hemde pratikliği ile hep sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur.öğrenci evlerinin olmazsa olmazı iken içine koyulan malzemelerle ve sunumuyla en lüks

sofralarında baş tacı olabilen makarnanın püf noktalarını gelin birlikte inceleyelim :)

1- ilk olarak makarna yapacağımız tencere geniş ve derin olmalı.500 gramlık bir makarnaya 5 litre su yeterli olacaktır.

2-ikinci olarak ise, tuz su kaynadıktan sonra eklenmelidir.İtalyanların deyişine göre su deniz suyu kıvamında olmalıdır tuzluluk açısından.

3-üçüncü olarak, makarna eğer soslu yapılacaksa, makarnaya pişme aşamasında sıvı yağ konulmamalıdır çünkü makarnanın etrafında koruyucu kalkan gibi duran sıvı yağ makarnanın sos tutmasını engeller.

4-dördüncü olarak, su tamamen kaynamadan makarnaları atmayın.

5-beşinci olarak, makarnaları suya atınca birbirine yapışmaması için hemen karıştırılmalıdır.

6-altıncı olarak, makarna kapağı açık olan tencerede pişmelidir.

7-yedinci olarak, makarna harlı yüksek ateşte pişer, altını kısmayın.

8-sekizinci olarak, makarna pakette yazan süreden 2 dakika önce kontrol edilmelidir, buğday kalitesine su sıcaklığına ve bazı diğer faktörlere göre bu değişir çünkü.

9-dokuzuncu olarak, makarna asla yıkanmamalıdır.çünkü makarnanın yüzeyindeki nişasta makarnanın sos tutma özelliğini artırır.ama eğer soğuk salata tarzı yapılacaksa yıkanabilir.

10-onuncu olarak makarna eğer soslu yapılacaksa hemen sosla karıştırılmalıdır bekletilmeden.

11- ve son olarak makarna soslu olacaksa sos için makarnanın haşlama suyundan biraz ayırabilirsiniz :)

afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Meybuz Yapımı

Profiterol Tarifi

Makarnalı Yalancı Su Böreği