Profiterol Tarifi
Hamuru için;
- 3 yumurta
- 1 bardak su
- 125 gram margarin
- 1 bardak un
Üzeri ve içi için;
- Ben Dr. Oetker dolgu kreması ve kaymak tadında krem şantiyi karıştırarak elde ettiğim kremayı kullandım siz isterseniz evde krema yapabilirsiniz.
Üzeri için;
- Çikolata sos ve antep fıstığı
Hazırlanışı
Yağ ve suyu tencereye alıp eritip kaynatın. Sonra unu ilave edip hızlıca karıştırın, dibi tutmasın. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra hamuru 15 dakika kenara alıp dinlendirin. 15 dakika sonunda ilk yumurtayı hamura kırıp iyice karıştırın. İyice karıştırmadan ikinciyi kırmayın sakın. 2 ve 3 üde sırayla kırıp karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde hamur koyup kaşıkla 200 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğuyunca oluşan top şeklindeki hamurları ortadan kesip içine krema doldurup servis tabağına dizdikten sonra üzerine çikolata sos ve antep fıstığını döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder