Ev Yapımı Pratik Lavaş Tarifi

Malzemeler

  • 1 bardak ılık(sıcağa yakın) su
  • 1 dolu yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Kabımıza 2 su bardağı kadar un koyup ortasını havuz gibi açalım. Mayayı şekeri ve tuzu buraya koyup üzerine ılık su döküp karıştıralım. Ardından hamura un ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edip 1 saat bekletelim. İki ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp pişireceğimiz tavamızın ölçüsünde açalım. Ters düz pişirip bezin arasında saklayalım :) Açma işleminde un kullanılabilir :) Afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Meybuz Yapımı

Profiterol Tarifi

Makarnalı Yalancı Su Böreği